Kvalitní sportovní povrch s širokou využitelností

Hledáte povrch, na kterém by bylo možné provozovat tu nejširší škálu sportů, a který by přitom byl cenově dosažitelný? Pak se zaměřte na tento článek a na výrobky značky Mosolut Sport. Na těchto dlaždicích se totiž pravidelně odehrávají zápasy na té nejvyšší úrovni, jako je například mistrovství světa, ale i exhibiční turnaje ve streetballu, florbalu, fotbalu či házené. Jejich použití je vhodné také pro vozíčkáře provozující sporty jako basketbal, sledge inline hokej nebo rugby.


Povrch disponující značnou odolností i dalšími skvělými vlastnostmi

Mosolut Sport je sportovní podlahou nové generace, která se vyznačuje nejen dobrou mobilitou, ale také skvělou skladností. Mimo to dokáže plně nahradit povrchy doposud používané, jako je například linoleum, parkety či palubky. Využitelnost tohoto výrobku je velmi široká, přičemž nejčastěji je využíván v tělocvičnách, sportovních halách a hřištích.

Aby bylo dosaženo maximální bezpečnosti, je možné k dlaždicím objednat také náběhové hrany a rohy, které se běžně používají pro zakrytí hran plochy v otevřeném prostoru. Tento typ náběhů přitom pasuje na všechny typy dlažby Mosolut Sport. Kromě lepší bezpečnosti tak bude také podlaha vypadat uceleněji.

Dále je s tímto povrchem možné získat tzv. dilatační dlaždice, což jsou prvky používané k prokládání venkovních dlaždic, díky čemuž napomáhají vyrovnání roztažnosti plastového povrchu z důvodu teplotních výkyvů. Využití těchto dlaždic má za následek, že plocha zůstává i nadále rovná, plochá a na svém místě.

Dlažba Mosolut Sport pro venkovní hřiště

Různé typy dlaždic Mosolut Sport dle jejich využitelnosti

Výrobky Mosolut Sport se dále dělí do několika kategorií podle toho, na co jsou nejčastěji využívány. Prvním z povrchů je Mosolut Sport Inline Outdoor, na němž je možné se při jízdě na bruslích pohybovat s maximální stabilitou a jistotou. Tento typ dlaždice byl vyvinut speciálně pro vnější využití, a i proto dokáže odolat výrazným teplotním výkyvům. Výrobek již sám o sobě disponuje dilatačními spárami, takže není třeba využívat tolik dilatačních pruhů. Pomocí matného povrchu je navíc zabráněno nepříjemným odrazům světla a plocha je vyvinuta tak, aby mohla být přes zimu zamražena pod ledem.

Druhým z produktů této řady je Mosolut Sport Evo Indoor, což je povrch, který je často označován za nejvyspělejší a nejprogresivnější dlaždice v rámci sportovních povrchů na světě. Tento typ podlahy je speciálně navržen pro in-line hokej, nicméně stejně dobře může svou roli plnit jako povrch pro jiné sporty, jako jsou futsal, basketbal, florbal nebo badminton. Evo Indoor je protiskluzný a díky vzorku malých vytlačených trojúhelníčků vám dodá maximální jistotu při běhu, pohybu na bruslích nebo na vozíčku.

Nejuniverzálnějším povrchem z široké nabídky Mosolut Sport je kolekce Mosolut Sport Multi. S těmito dlaždicemi získáte širokou využitelnost, a to především ve venkovních prostorech. Multi byla speciálně vyvinuta pro hřiště na míčové sporty, jelikož díky své pevnosti zajišťuje skvělý odraz míče. Mimo to disponuje velkým množstvím rozměrově velkých děr, které zaručují rychlý průsak vody a také rychlé vysychání podkladu.

Poslední kolekcí z nabídky je Mosolut Sport Tenis, jež se plně podřizuje potřebám tenistů a jejich požadavkům na odskok míčku. Díky jemným výstupkům vyraženým na povrchu dlaždice je zajištěno, že odraz míčku dokonale imituje hru na antuce. Svými vlastnostmi navíc povrch zaručuje maximální bezpečí při pohybu jak za sucha, tak za mokra. Univerzálnost použití se odráží v možnosti využití dlaždic okolo bazénů.

Dlaždice Mosolut Sport pro multifunkční hřiště

Snadná práce s instalací i čištěním povrchu

Dlaždice značky Mosolut Sport jsou montovány i demontovány velmi snadno a rychle. Aby bylo možné montáž provést co nejrychleji, je tomu uzpůsobeno i uložení na paletě, kde je již složeno 12 jednotlivých pospojovaných dlaždic do desek. Celé desky jsou poté kladeny na zpevněný povrch v jednom směru tlakem na systém zámků, čímž dojde k jejich spojení. Pro případnou demontáž se poté využívá speciální výrobek zvaný jako párák, pomocí nějž je možné jednoduše rozpojovat zámky bez větší námahy a ohýbání se.

Co se týče čištění, i to je velmi jednoduché. Dlaždice Mosolut Sport disponují odolností vůči nárazu, otěru, námaze, ovšem odolávají také vodě, vlhkosti a běžným rozpouštědlům. Jejich čištění lze provádět pomocí běžných čistících a odmašťovacích saponátů, a to jak ručně, tak strojově. Pokud byste prováděli strojové čištění vnitřního povrchu, pak doporučujeme nastavení průtoku čistící vody na minimální hodnotu, aby nedocházelo k nežádoucímu pronikání vody pod sportovní povrch.

U dlažby využívané ve venkovních prostorech se doporučuje pro běžnou údržbu využití přenosného motorového odfukovače listí, prachu a jiných nečistot. Stejně tak je možné použít výkonné vysavače či široké smetáky. Aby bylo dosaženo co nejdelší životnosti, kvality a barevné sytosti, silně se nedoporučuje pro zamrazení povrchu používat posypové soli a jiné agresivní chemické prostředky.



Jestliže jsme vás přesvědčili o tom, že tuto podlahu musíte mít, pak neváhejte a rovnou podlahu na webu odolných podlah objednejte. Vše vám bude doručeno až na adresu, kterou si sami zvolíte, přičemž konkrétně u tohoto produktu jsou pro přepravu využívány palety, se kterými se snadno manipuluje. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonu +420 602 789 113.

Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: