Švédská podlaha s dlouholetou tradicí - MOSOLUT HESTRA

Švédská dlažba poprvé v Česku

Výběrem dlaždice Mosolut Hestra si volíte produkt, který Vás zaujme nejen svou obrovskou všestranností, či unikátním vzorem, ale především odolností materiálu i jednoduchým a pevným zámkovým systémem. Dlažba je vyrobena z ekologického polypropylenu, díky čemuž je veškerá údržba omezena na příležitostné čištění vysavačem nebo otření jednoduchým čistícím prostředkem. Nemusíte se přitom nechat limitovat svými zdmi, jelikož výrobky značky Mosolut Hestra je možné použít jak v interiéru, tak v exteriéru

Mezi největší výhody podlahy patří snadná instalace, propustnost, teplotní odolnost, UV-odolnost a snadná údržba. Možnost použití dlaždic přitom téměř není limitována, protože je možné je použít jak ve velmi teplých, tak také i ve vlhkých, či mokrých oblastech. S teplotními výkyvy se zvládnou vypořádat právě díky své speciální expanzní funkci. Pro tyto situace se doporučuje ponechat 15mm od jakéhokoliv pevného bodu.

Jejich speciální design zaujme nejen svou estetickou linií, ale umožňuje, aby veškerá vlhkost odtékala dlaždicemi, takže podklad může přirozeně dýchat. Ten můžete rychle a snadno čistit kdykoliv během roku, protože dlaždice Hestra jsou instalovány zcela bez lepení nebo vrtání, a tak lze celou podlahu rychle rozebrat a znovu složit.


Jednoduchý a přitom propracovaný design lahodí populárnímu stylu scandi

Pokud si člověk vybírá podlahu, nevěnuje samozřejmě veškerou svou pozornost pouze vlastnostem, ale zabývá se také vzhledem podlahy. Za tímto účelem jsou dlaždice značky Mosolut Hestra vyráběny v rámci tří kolekcí, které Vašim prostorům vždy přináší něco nového. Máte rádi klasiku, která přetrvává po dobu několika desetiletí? Pak se Vám patrně bude zamlouvat základní kolekce Mosolut Hestra, jejíž vzhled se nemění již po dobu téměř 40 let. 

Jestliže chcete, aby se Vaše prostory snažily o co nejvíce přírodní vzhled, pak naopak zcela jistě oceníte kolekci Mosolut Hestra WoodLook, se kterou budete mít pocit, jako byste se procházeli po skutečném dřevě. Přitom se ji ovšem nemusíte bát použít ani ve vlhkých prostorech.

Škálu možností vybavení vnitřních i vnějších prostor poté uzavírá produktová řada s názvem Mosolut Hestra Universa, kterou je vhodné využít především do prostor, kde dochází k výraznějšímu zatížení.



Mosolut Hestra – klasika, která nikdy neomrzí

Unikátní vzor, kterým dlaždice Mosolut Hestra disponují, byl navržen již v 80. letech a dodnes definuje vzhled naší základní kolekce. Dokáže odolat i významným teplotním odchylkám v rozmezí od -30 do +70 stupňů Celsia, a to i v případech větších instalací. Použití dlaždic z této řady je možné pro širokou škálu aplikací, jelikož se vyznačují odolností vůči UV záření a zároveň jsou nehořlavé. Nosnost garantovaná výrobcem je 110 t/m². K podlaze je samozřejmě možné přimontovat i nájezdy a rohy, které jsou nabízeny ve stejných barvách, jako dlaždice z příslušné kategorie.





Mosolut Hestra Universa – nejodolnější z nabízených produktových řad

Použití této dlažby je vhodné pro všechny případy, ve kterých dochází k neustálému intenzivnímu používání podlahové krytiny. Provedení podlahy se vyznačuje výraznou robustností a odolností, což je definováno také schopností odolat velkým teplotním výkyvům od -30 do +70 stupňů Celsia bez hrozby deformace. Zámkový systém, kterým je podlaha vybavena, Vám navíc zaručuje snadnou a rychlou pokládku, díky které budete schopni ušetřit jak čas, tak peníze. Stejně jako u základní řady, i zde je možné samozřejmě zakoupit rohové a okrajové lišty pro plynulý přechod do místnosti.


Mosolut Hestra Woodlook – vzhled dřeva s výhodami plastových podlah

Záměrem této kolekce není nahrazení dřevěných podlah, nicméně spíše představení určité alternativy k nim, ovšem s četnými výhodami, kterými dřevěné podlahy nikdy disponovat nebudou. V první řadě se jedná výrobek bez možnosti opotřebení a bez nutnosti složité péče o něj. Mosolut Hestra WoodLook Vás tak uhrane především svými nízkými nároky na údržbu, snadnou instalací a pohodlím měkkého dezénu. Dlaždice mohou být stejně jako u předešlých kolekcí instalovány uvnitř i venku, a to v teplotním rozmezí od -30 do +70 stupňů Celsia, přičemž stejně tak disponují odolností vůči UV záření. 


Instalace a čištění nebyly nikdy snazší

Díky zámkovému systému, kterým dlaždice disponují, je instalace velmi snadná. Je tak potřeba dodržet jen několik základních pravidel, jako jsou tvrdé a rovné podloží a důkladné očištění oblasti instalace. Poté už je možné začít se samotnou instalací, a to sice z rohu, přičemž v práci je poté potřeba postupovat vždy zleva doprava. Mezi dlaždicemi a stěnou je nutné ponechat vždy mezeru 10 mm, díky které je možné využít naplno jednu z hlavních výhod dlaždic, a to sice tepelnou roztažnost.

Samotné čištění již položené podlahy je také hračka. Naprostou většinu nečistot se Vám podaří odstranit pouze pomocí vysavače. V případě potřeby je možné otřít podlahu vodou, či jednoduchými čistícími prostředky. Vyhněte se ovšem výrobkům, které v sobě obsahují ředidlo, jelikož byste jejich použitím mohli ovlivnit barvu dlažby.


Doufáme, že pomocí tohoto blogu se nám podařilo Vám více přiblížit veškeré výhody, kterými disponují dlaždice značky Mosolut Hestra. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat na e-mailu info@odolnepodlahy.cz.


Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: