PVC puzzle dlažba - jak vypadá po 5 letech?

Hned na úvod si musíme připomenout, že PVC dlažba není podlaha, která překypuje krásou, ani na design není kladen bůhví jaký důraz, ale je to zátěžová podlaha, která má fungovat. Vždy si vzpomeňme na původní záměr - ochránit podklad před drolením, snížit prašnost v prostoru, ochránit podlahu v pronajatém prostoru, vylepši starou podlahu, provést instalaci rychle a svépomocí.

Toho chtěli docílit právě i zde ve skladu firmy Strabag, Pomineme li zatížení regály, tak zde hraje hlavní roli odolnost vůči pojezdu VZV, které denně manipulují se zbožím a příslušenstvím.



Místa ve skladu, která nejsou přímo u hlavního vchodu, jsou stále víceméně čistá. Neboť PVC dlažba je snadno udržovatelná a vyžaduje minimální údržbu. 

U vchodu do skladu je podlaha více namáhaná. Můžete vidět, že musí odolat nánosu nečistot z venku za každého počasí, přímému slunci v rámci otevřených vrat i častějšímu pojezdu VZV. To se podepisuje na jejím vzhledu, nikoliv na funkčnosti. Aby nedošlo k opotřebení obvodových zámků na puzzle dlažbě, je konec opatřen nájezdovou hranou. Je užitečné, že zde nevidíme vyjeté koleje, ani rozedřených povrch. Protože podlaha drží stále jak má.



Pokud budete používat skladovací prostory s velmi těžkými regály, doporučujeme použití speciálního typu PVC dlažby s vyšší pevností a odolností vůči tlaku a to Mosolut Machine ULTRA. Do garáže, menšího skladu vám pak postačí klasická PVC dlažba Mosolut Machine. V každém případě byste měli zvážit specifické požadavky vašeho skladu a vybrat si typ podlahy, který nejlépe splní vaše potřeby. Pokud budete potřebovat, napište nám. Rádi vám nejen poradíme, ale provedeme i instalaci celé plochy.

 

--------------------------------------------------------------------

Pokud ve vašich prostorech používáte k čištění průmyslové podlahy stroje i zde PVC dlažbu Mosolut Machine můžete uplatnit. Čištění strojem je obvykle nejefektivnější a nejrychlejší způsob, jak udržovat podlahu v čistotě a dobře vypadající. Níže uvádíme postup, jak správně strojově čistit průmyslovou podlahu:

  1. Připravte stroj na čištění - zvolte správný stroj pro vaši podlahu a nasaďte vhodný kartáč nebo diskovou hlavu. Také si připravte čistící roztok podle návodu výrobce.

  2. Odstraňte všechny předměty z podlahy, včetně prachu a odpadků, aby stroj mohl volně pohybovat.

  3. Nalijte čistící roztok na podlahu, ale ne příliš mnoho, aby nedocházelo k namáčení podlahy.

  4. Spusťte stroj a začněte čistit podlahu. Pokud používáte kartáč, držte stroj v rovnoběžné poloze s podlahou a pohybujte se pomalu vpřed a vzad, abyste zajistili, že celá plocha podlahy bude čištěna. Pokud používáte diskovou hlavu, ujistěte se, že se pohybuje po celé ploše podlahy.

  5. Po dokončení čištění vypněte stroj a opláchněte podlahu čistou vodou, abyste odstranili zbytky čistícího roztoku.

  6. Nechte podlahu vyschnout. Pokud je to možné, nechte ji přirozeně vyschnout. Pokud je to nezbytné, použijte ventilátory nebo vysoušeče vzduchu, abyste zkrátili dobu sušení.

Je důležité dodržovat pokyny výrobce stroje a čisticích prostředků a zvolit správný typ stroje a kartáče nebo diskovou hlavu pro vaši podlahu, aby nedošlo k poškození povrchu podlahy. S dodržováním správného postupu bude čištění průmyslové podlahy strojově efektivní a účinné.

--------------------------------------------------------------------




Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: