Podlaha na balkon a terasu

Taky vás to táhne ven sotva se trochu oteplí a sluníčko se objeví na obloze? Ti, kteří mají zahrádky mají radost z jarního vánku na dosah, ovšem co my, co jsme zavření v bytě? Ukážeme vám, jak si můžete vylepšit podlahu na balkoně a udělat si z těch pár metrů odpočinkové místo.

Jaká je vhodná podlaha na balkon a terasu?

Balkony v bytových domech mnohdy neoplývají krásou. Když už se povede renovace těchto porevolučních bytových domů, které dostanou novou fasádu a okna a nezapomene se přitom na zábradlí balkónů, je šance zvelebit si těch pár metrů a užívat si tak čerstvého vzduchu i za okny.

Pokud budete volit podlahu na nekrytý a nezasklený balkon pamatujte na její odolnost vůči UV záření, snadnou údržbu a lehkost materiálu, který nezatíží konstrukci. Často můžeme na balkonech potkávat klasickou keramickou dlažbu, linem nebo jen vyhlazeným betonovým povrchem. Ovšem každý materiál má své výhody i úskalí.

Pokud dáváte přednost přírodě a přemýšlíte, jak by se vám tam vyjímala dřevěná podlaha, vězte, že si tím přiděláte i trochu starostí. Dřevo vyžaduje péči, jinak se vám odmění třískami a mnohdy nechtěným zašednutím. Dešťové období mu opravdu neprospěje a vyžhavené letní dny také ne. A co víc vyteklá voda pod květináči na něm vytvoří nevzhledné fleky. Bohužel se to děje i u terasové dlažby, která má dřevěný povrch a plastovou konstrukci. 

Keramické dlaždice jsou v dnešní době už velmi krásné, můžete si je snadno přizpůsobit stylu, který se vám líbí, sladit s barvou fasády, či zahradního nábytku. Ovšem ta instalace. To může být pro mnohé překážkou. Ale pokud se tím nenecháte odradit volte s protiskluzovou úpravou. Aby vám to na mokrém balkoně nepodklouzlo.

Šedá podlaha, nebo dřevěná dlažba?

I my jsme pro vás sháněli dlaždice na balkon, které by něco vydržely a přinášely radost nejednu sezónu. Vyzkoušejte si venkovní dlažbu Mosolut Hestra. Tato plastová podlaha se vyrábí buď v jednobarevných odstínech. Ať už by vám pasovala šedá, modrá, nebo zelená podlaha. Nebo i v provedení dřevodekoru.



Říkáte si plastová podlaha? Takže je to z PVC?

Ačkoliv je to někdy na oko těžko rozeznatelné, tentokrát neházejte všechny plasty do jednoho pytle. Podlaha z čistého nebo recyklovaného PVC není vhodná ven. PVC se rádo při výkyvech teplot roztahuje a smršťuje. Ovšem v interiéru má své pevné místo, třeba jako podlaha do garáže. Ven je mnohem vhodnější podlaha z polypropylenu.


Malý balkon, malá investice, velká radost

Dlaždice Hestra jsou lehké, zámkové dlaždice. Instalaci zvládnete klidně i v pátek po práci, či v sobotu dopoledne. Nepotřebujete speciální nářadí, lepidla, šroubky, ani tmely. Pevný zámkový systém do sebe snadno zapadne. Do nové podlahy se vám neprotlačí důlky od balkonového nábytku, nepoškrábou drápky domácích mazlíčků a když to řekneme na rovinu, snadno očistíte i nemilé holubí pozdravy.



Budete li potřebovat více informací, neváhejte se na nás obrátit. Nebo si napište jen o vzorek a prohlédněte si barvu i dezén na vlastní oči.

Více podlah na balkon najdete u nás na e-shopu. www.odolnepodlahy.cz . A doručíme vám je rychle na adresu, kterou si sami zvolíte, přičemž konkrétně u těchto produktů jsou pro přepravu využívány krabice a palety, se kterými se snadno manipuluje. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonu.


Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: