Podlaha do garáže – jaká varianta je nejlepší v poměru cena/výkon?

Garážová podlaha musí splňovat několik základních parametrů, díky kterým může v daných prostorech dobře posloužit. V první řadě by měla disponovat značnou odolností, dlouhou životností, ale také musí odolávat vysoké zátěži a ideálně být snadná na údržbu. Jakou variantu podlahy do garáže tedy zvolit? Může se vám zdát, že na našem webu vám nabízíme hned tři možnosti – Mosolut Machine, Mosolut Performance a Mosolut Hestra. Ale v dnešním článku vám přiblížíme, který typ je nejvhodnější.


Různé materiály, podobné výhody podlahy v garáži

Možností podlah, které lze použít v prostorech garáží, je hned několik. Často používanou a dříve poměrně oblíbenou variantou jsou podlahy z epoxidové pryskyřice, či polyuretanové nátěry. Mimo to někteří lidé volí do svých garáží zámkovou dlažbu, či dokonce kamenné koberce. Všechny tyto typy podlah ale mají dvě společné vlastnosti – jejich pokládka a někdy také údržba jsou poměrně zdlouhavé a složité, a navíc od nich jde velký chlad, takže v místnosti je od podlahy zima.

Naproti tomu se v posledních letech na trhu objevily varianty podlahy do garáže, které jsou svou povahou spíše teplé, a navíc maximálně snadné na pokládku i údržbu. V první řadě se jedná o vstřikované PVC, které na našem webu můžete najít po značkou Mosolut Machine. Tento produkt se pyšní maximální odolností vůči chemikáliím, odolností proti opotřebení, obrovskou odolností vůči zátěži podle tříd zátěže 42/43, je v několika dezénových provedeních a barvách. Je to náš tažný kůň ve sféře garážových podlah.

Jinou variantou jsou podlahy vyrobené z polypropylenu podobně s velmi kvalitními vlastnostmi. Například u produktu Mosolut Peformance se můžete spolehnout nejen na značnou odolnost vůči chemikáliím, odolnost vůči zátěži až 30 t/m2, či značnou bezpečnost díky materiálu odporujícímu hoření, ale také na skvělý design, který vašim prostorám přidá na kráse. Tento typ podlahy si můžete pořídit klidně i v hliníkové barvě a struktuře slzičkového plechu. Na první pohled nikdo nepozná, že se nejedná o plech a návštěvy se budou divit. Tento typ právě pro svůj design doporučujeme milovníkům detailingu, účastníkům setkání v rámci car racingu, či na tuningových akci. Podlahu Performance floor můžete umístit i ven.

Podobným typem podlahy jsou poté švédské polypropylenové dlaždice značky Mosolut Hestra, které i přes svou menší tloušťku jsou schopny taktéž odolávat střední zátěži, a my je doporučujeme do dílen, kde skladujete různé nářadí, anebo je využíváte pro zahradní techniku. Je ovšem nutné říci, že tato dlažba je svou konstrukcí spíše lehčí. Pokud ji přeci jen chcete do garáže, tak jen do té, co slouží jako odložiště věcí. Tato podlaha je spíše uzpůsobena k možnému použití v exteriéru – například na terasách či balkonech.


Podlahy do garáže - jednoduchá pokládka a snadná údržba – šetříte čas i peníze

Garážové podlahy prodávané firmou Mosolut mají jednoho primárního společného jmenovatele, a tím je snadná pokládka i údržba. PVC Mosolut Machine disponuje zámky ve stylu puzzle, a tak nepotřebujete řemeslníka na jejich položení. Prostě a jednoduše pomocí gumového kladívka zacvakáváte jednotlivé dlaždice do sebe, až máte hotovo.

U polypropylenových podlah Mosolut Performance a Mosolut Hestra poté stačí využít zámky dvou typů (mužské a ženské), pomocí nichž velmi podobným způsobem spojujete jednotlivé díly podlahy.

Nezpochybnitelnou výhodou je, že u všech těchto podlahových dlaždic dokážete v případě poškození vyměnit zničený díl za jiný, aniž byste museli rozebrat celou podlahu. Abychom vám usnadnili také nájezd na podlahu a celkově manipulaci s okraji podlahy, nabízíme Vám ke všem těmto produktům také nájezdové hrany a rohy, které díky svému zkosení ještě přidávají na praktičnosti těchto podlahových systémů.

Co se týče údržby, PVC dlaždice jednoduše udržíte čisté pomocí vysavače či vlhkého hadru. U polypropylenových dlaždic vzhledem k jejich struktuře se nemusíte bát ani použití parních čističů, jelikož voda z nich jednoduše steče pod dlaždice.


Ať už jsou vaše záměry s podlahou jakékoli, je nicméně jasné, že na našem webu vám určitě dokážeme nabídnout vhodnou variantu, a ještě vám dobře poradit. Vyberte si ze široké škály produktů. Neváhejte a kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu či telefonu, anebo rovnou objednávejte online.


Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: