Jak položit PVC dlažbu na velké ploše?

Jak můžete vidět, prostor, ve kterém bylo  plánováno položení PVC dlažby Mosolut Machine neměl zcela ideální podklad z hlediska rovinatosti, izolace a trvanlivosti. Proto ještě před jejich položením došlo k vyrovnání a zpevnění podkladu pomocí OSB desek. Mezi zásadní aspekty, jak OSB desky instalovat patří:

  1.  Podklad musí být pevný, suchý, čistý a hladký. Pokud jsou na podlaze výrazné nerovnosti, měly by být odstraněny. Pokud jsou menší nedokonalosti, můžete je vyplnit samonivelační stěrkou.

  2. Pokud používáte OSB desky jako vyrovnávací materiál, položte je na podklad a upevněte je pomocí šroubů nebo hřebíků. Desky by měly být položeny na podklad tak, aby se vzájemně překrývaly o polovinu. Pokud je potřeba, desky můžete zkrátit.

Když byl povrch celý pokrytý OSB deskami, došlo k rozložení PVC dlažby Mosolut Machine do menších útvarů, aby dlaždice mohly "odpočívat" při stejné teplotě. Pokud vám totiž přivezou dlažbu na paletě rovnou z výroby, nebo v kamionu bylo horko, mohou být dlaždice ještě teplé. PVC materiál se teplem roztahuje, takže jakmile dílce vychladnou budou menší a kdybyste začali instalovat hned, po vychladnutí by mohly způsobovat pnutí, zvětšily by se spáry ve spojích a podlaha by nefungovala dle představ. To samé platí i naopak. Neinstalujte dlaždice za chladných teplot a mrazů. Tehdy může PVC krytina ztvrdnout a ztratit svou pružnost. To může vést k trhlinám nebo dokonce k prasknutí podlahové krytiny. Ideální je, když má místnost i dlažba při instalaci stejnou teplotu. Pak spolu kooperuje kdykoliv během výkyvů.


 Zde je základní postup, jak položit PVC dlažbu:

  1. Připravte podklad: Jak jsme řešili výše, nebo pomocí jiné metody.

  2. Ořezejte dlaždice: Použijte řezací nůž nebo gilotinu k vykrojení dlaždic na správnou velikost.


  3. Položení dlaždic: Položte dlaždice na podklad a zajistěte, aby byly správně umístěny a rovně. Bude se vám na to hodit třeba laser.

  4. Spojení dlaždic: Při pokládání dalších dlaždic zajistěte, aby byly spojeny bez mezer nebo odstupů. Aby do sebe zámky pohodlně zapadly a nesnažili jste se je k sobě nacpat silou.


A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Stačí už jen vytřít. PVC dlažbu Mosolut Machine můžete vytírat strojově i ručně, vysávat i zametat.



Pokud si nejste s pokládkou podlahových krytin jistí, můžeme vám pomoci i při instalaci. Zavolejte nám, nebo napište. Náš tým podlahářů k vám přijede a pokládku provede. Vy si tím ušetříte čas i práci.

Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: