Instalace dlažby Mosolut Hestra na terase

Zvažujete pořízení dlažby Mosolut Hestra a říkáte si, jak se s dlaždicemi pracuje a jak se pokládají? Připravili jsme pro vás stručný návod a pár tipů, na co se zaměřit a jaké výhody tento typ podlahy nabízí. Pro instalaci na začátek nebudete potřebovat nic víc, než jen: gumové kladivo, metr, řezací nůž.  No a pokud můžeme doporučit, tak pro větší plochy se hodí i laser, abyste udrželi pravé úhly, a řezací pila. Podlahu nepodlepujeme. Na rozdíl od PVC, je polypropylen pevný materiál, odolný výkyvu teploty a na slunci neměkne.

Čistota původního podkladu je první krok

Máte li původní povrch beton, kachličky, nebo jinou dlažbu, povrch především zameťte od nečistot. Pokud jsou zde větší výmoly, je vhodné je něčím zaplnit, aby pod dlažbou nebyla dutina. Pokud máte opačný problém a na zemi je něco nalepeného, co by mohlo dlaždice nadzvedávat, také to prosím odstraňte. 


Držte rovinu a zaklapněte jako puzzle

Jakmile se pustíte do instalace, hlavní je držet pravé úhly a rovinu. Všimněte si, že na dlaždicích jsou dva typy zámků - vnější  a vnitřní. Když si natočíte hned na začátku všechny dlaždice jedním směrem, urychlíte si samotnou  instalaci. Pak už jen zacvakáváte kousky dlažby jeden díl po druhém. Pokud  nemáte v rukou tolik síly, pomozte si zlehka gumovým kladivem. 





Instalaci začínejte u stěny a vytvořte si tvar pravého úhlu. Budete mít jistotu, že se vám to ke konci nezkosí. Pokud instalujete dlaždice na malém balkoně, kde dáte jen 4 dlaždice vedle sebe, můžete skládat hned za sebou, bez tohoto tvaru šipky. Ten doporučujeme hlavně na terasách a místech, kde není jistota, že zdi jsou opravdu rovné a úhly opravdu pravé.




Dvakrát měř, jednou řež

Občas je potřeba dlaždice řezat, aby pasovaly kolem zábradlí, sloupů, či jiných nepřemístitelných objektů. K tomu vám postačí řezací nůž, nebo přímočará pilka. Flexa vám sice může posloužit, ale bude dlaždice pálit. Snadno si vyříznete otvory, které pak budou přiléhat k objektům.





A pak už máte hotovo. Na podlahu si ihned můžete postavit nábytek, křesílka, květináče. A užívat si pohodičku na čerstvém vzduchu.





Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: