Betonová podlaha v garáži? Ochraňte ji před zimou.

Mohli bychom tento článek začít poněkud depresivně, něco ve stylu: pozor, čas nepříjemných plískanic, nánosu bahna, brzké tmy a chmurných dnů se blíží. Ale člověku dělají radost optimistické (záměrně nepíšeme pozitivní) vyhlídky. Takže pojďte se s námi podívat, jaké úskalí přináší betonové podlahy v garáži, jak je ochránit, aby vám vydržely nejednu sezónu, a přitom nepřidaly na starostech.

Voda má, voda má, voda, kam se podíváš

Největší škody garáži umí snadno napáchat voda. Na podzim je nezbytné zkontrolovat, jestli není poškozena podlaha. Zbytečné stání vody uvnitř garáže by mohlo zapříčinit nepříjemné škody. Především pak houbovou infekci a plíseň. Stojící voda zvyšuje vlhkost uvnitř garáže, což nesvědčí ani uskladněným strojům. 

Kromě vyspádované plochy, která zamezí zadržování vody v rozích, doporučujeme kontrolovat i odpady. Voda z mytí auta nebo i jen z rozmrzlého sněhu musí plynule odtékat z garáže a odpadní systém nesmí být ucpaný. Pozor také na praskliny a nerovnosti v podlaze, kde se voda drží nejčastěji.

Když se to kolem sype a drhne

S chladnými dny přichází podlaha do kontaktu i s posypovou solí a kamennou drtí, které se chytají na podvozek vašeho vozidla a zůstávají pak na podlaze ve vaší garáži. Pokud máte podlahu z hrubého betonu bez žádného ochranného prvku, pak jistě znáte solné skvrny a oděrky od kamínků, které se objeví na jaře. Kromě toho poškozený betonový povrch neustále práší.

Jedním z řešení může být nátěr na beton. Chybu neuděláte, když sáhnete po vodou ředitelné nátěrové hmotě předurčenou k povrchové úpravě betonových ploch podlah, betonové dlažby a stěn s hydroizolačními vlastnostmi. Tyto nátěry jsou mnohdy speciálně navrženy pro povrchovou úpravu betonových podlah v garážích.

Olejové skvrny nejsou na parádu

Ať už vám olej vytekl přímo z vašeho auta, nebo se na podlahu dostal cizím přičiněním, je dobré takovéto skvrny co nejrychleji odstranit, než dojde k poničení podlahy. Samozřejmě, nejlepším lékem je prevence, nicméně, když už je pozdě, hodí se nějaká rada.

Postup, jak tyto skvrny odstranit, závisí na tom, je-li skvrna od oleje čerstvá nebo už zaschlá. Při odstranění čerstvé olejové skvrny z betonové podlahy, nejprve vysušte přebytečný olej vyteklý na podlahu obyčejnými papírovými utěrkami. Pokropte zašpiněnou plochu podlahy vodou, na skvrnu poté aplikujte čistící prostředek (dostačující je i čistící prostředek na mytí nádobí, který má odmašťovací účinky) a nechte ho působit cca 10-15 minut. Po uplynutí času pokropte znečištěný povrch horkou vodou a začněte drhnout poničenou plochu kartáčem.

V případě odstranění již zaschlé olejové skvrny z betonové podlahy zkuste použít steliva pro domácí mazlíčky. Rozmístěte silnou vrstvu steliva přes celou skvrnu. Zafixujte stelivo tak, aby vydrželo na místě alespoň jeden den, poté ho zameťte a vyhoďte. Stelivo by mělo absorbovat většinu oleje. Variantou je také použití pilin na místo steliva.



ŘEŠENÍ: Mosolut Machine plastová podlaha do garáže


Garáž je pro někoho naprosto užitkový prostor, kterému nepřikládá více pozornosti, než je nutné. Pro druhého zase srdcová záležitost, místo vymazlené tak, že je tam lépe než v obýváku. 

Když se nás zákazníci ptají, jakou podlahu do garáže mají zvolit. Radíme jim dlažbu Mosolut Machine. Je to také nejrychlejší a nejjednodušší řešení, které se popere se všemi výše uvedenými jevy. 

Když potřebujete ochránit novou betonovou podlahu, nebo prodloužit životnost té staré, je vhodné použít plastovou garážovou podlahu nejen pod auto, ale i regály a po celé garáži. Dlaždice Mosolut Machine vám zachytí brečku, posypovou sůl, roztátý sníh a další špínu z podvozku automobilu a ochrání tak původní podlahu. 


Vyčistíte jen s hadrem

Hlavně nic nekomplikovat. Roztátý sníh, vylitý olej, rozsypané nečistoty, to vše může být i v jeden okamžik na podlaze v garáži. Není nad to údržbu vyřešit jen smetákem a hadrem s běžným saponátem. 

Pobaví, potěší a hlavně funguje

Dlaždice Mosolut Machine nás baví i proto, že si s nimi můžete opravdu vyhrát. A to nejen při instalaci, kdy si můžete vytvořit šachovnice, ornamenty, pásy, či vlajky z jednotlivých barev. Ale můžeme vám je i potisknout. Když si tam budete přát logo vaší mašiny, fotku Pamely v jejich nejlepších letech, nebo výstražnou čáru, aby manželka při couvání nenajela do zdi.   



   


Pokud si neumíte dlaždice z plastu v garáži představit. Napište si o vzorek. Rádi vám je pošleme.



Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: